2024 február 28

TUI – Mexikóba tart a ,,többség”

A TUI Group, a világ vezető utazásszervezője rekordbevétellel és éves szinten több mint kétszeresére növekvő üzemi eredménnyel zárta a szeptember végével záródott pénzügyi évét az utazások iránti kereslet élénkülésének köszönhetően.

A társaság azt közölte a honlapján közzétett pénzügyi jelentésében, hogy a szeptember végéig tartó pénzügyi évben a bevétele rekordmagasra, 20,666 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 16,545 milliárd euróról. Eközben a kamat- és adófizetés előtti eredménye (EBIT) 139 százalékkal, 977 millió euróra nőtt. Az egy évvel korábbi 409 millió euróról. Az üzleti év negyedik negyedévében a TUI 7,8 millió ügyfelet szolgált ki. Spanyolország, Görögország, Törökország, a Baleár-szigetek és a Kanári-szigetek ismét népszerűnek bizonyultak a közelebbi desztinációk között. Az üzleti év utolsó negyedévében, a legtöbbet foglalt távoli utazási célpont pedig Mexikó volt. A vállalat azt is közölte, hogy a téli szezonra a foglalások száma 11 százalékkal magasabb a tavalyinál. A téli utak átlagára 5 százalékkal emelkedett éves összevetésben – ismertette a távirati iroda.

A TUI vezérigazgatója, Sebastian Ebel arra számít, hogy a karácsony utáni időszakban ismét növekedési pályára kerül az egyiptomi foglalások száma. Miután a közel-keleti konfliktus miatt átmenetileg csökkent az egyiptomi utazások iránti kereslet. A TUI előrejelzése alapján a folyó pénzügyi évben a bevétele legalább 10 százalékkal, a kamat- és adófizetés előtti eredménye pedig minimum 25 százalékkal bővül éves összevetésben.

Fotó: shutterstock.com