Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 27

Trendvonalat tört az OTP – technikai elemzés

15 perces

Az OTP is réssel nyitotta a kereskedést lefelé, innen azonban már felfelé vezetett az út a nap hátralévő részében, a letört trendvonal fölé visszakerülve egészen 5500 alá érkezett meg a nap végére. Az RSI a mai piacnyitást követően okozhat kisebb korrekciót, de ezt követően nekimehet az 5500-as szintnek az árfolyam. 5550-ig tart az itt húzódó ellenállási szint, ennek áttörése kifejezetten pozitív jelzés lenne, így érdemes figyelni rá. Fontosabb támasz jelenleg nincs veszélyben.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nagy lendületet vett a bankpapír árfolyama tegnap, meggyőzően törve át az elmúlt hetekben kihívást jelentő augusztusi csökkenő trendvonalat. A hét hátralévő részében már az 5550-nél található akadállyal küzdhet, melyet az 50 napos mozgóátlag is erősít. Áttörésével az MACD bullish jelzése is megérkezhet, ami jelentős teret is megnyithat az árfolyam előtt, 5800 is megcélozható lehet.

Heti

Mérsékelten gyengült előző heti záró értékéhez képest az OTP árfolyama, 5200-hoz is leszúrt a hét során, ezúttal is jól vizsgázott azonban az itt húzódó jelentős támasz. Az indikátorok negatív jelzésének változtatásához ez nem elég, 5500 fölött indulhatna el a bullish jelzés irányába az MACD jelzése. A szint áttörésével a csökkenő trendvonal lehet célba vehető 5700-nál, míg érdemi gyengüléstől csak 5200 alatt érdemes tartani.