Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 30

4400 tartja a Richtert – technikai elemzés

15 perces

Mérsékelt emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a Richter árfolyama, a pár napos csökkenő trendvonalat tudta maga mögött hagyni. Ez még nem értékelhető komolyabb pozitív jelzésként, a sávozás továbbra is fennáll, komolyabb bullish irány csak 4550 fölött következhet, ennek a szintnek a tesztelése esetén jöhetnek izgalmak a papírnál. Lefelé 4400 jelenti az első támaszt, érdemes erre az értékre is figyelni, hiszen letörésével 100 pontos tér nyílhat meg lefelé.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem állt be komolyabb változás a gyógyszergyártó technikai képében, maradt ez elmúlt napok során jellemző szinten az árfolyam. A 4400-as szint a korábban leküzdött csökkenő trendvonallal együtt változatlanul tartja a papírt, letöréséig megmaradhat a lehetőség 4550 tesztelésére. Az MACD még tartja a vételi jelzését, ami lassan már halványulni kezdett az árfolyam rallyt követő konszolidációja következtében. A 150 pontos sávból történő kimozdulás mutathatja majd az irányt, erre érdemes figyelni továbbra is.

Heti

Nem változott érdemben a Richter árfolyama előző heti záró értékéhez képest, hét közben 4550-hez tudott felszúrni, az így kialakult gyertya azonban nem mutat túl pozitív képet. 4400 letörésével könnyen megindulhat lefelé az árfolyam, a támaszok sávosan következnek 4300-nál, illetve 4200-nál. Az MACD nincs messze a bullish jelzéstől, de 4550 szignifikáns áttöréséig mégsem érkezhet meg ez a jelzés. Összességében tehát a héten a Richternél a fő kérdés az lehet, hogy tud-e a jelenlegi szinten maradva erőt gyűjteni, vagy pedig lefelé veszi az irányt.