2023 március 25

További tér nyílhat meg az MTelekom alatt – technikai elemzés

15 perces

Tovább botladozott az MTelekom árfolyama, megerősítve a 460 alá zárást a szerdai kereskedésben. Az érték már akadályt tudott jelenteni napon belül, rövid visszateszt után fordult le róla a papír, és zárt 457 forinthoz. A rövidtávú csökkenő trend is sértetlen maradt, egyelőre érdemi jelzést nem láthatunk, ami felfelé fordulást mutatna. 460 és a trendvonal átlépése lenne pozitív megmozdulás, azonban ha ez továbbra sem sikerül, akkor lehet még tér lefelé, elsőként a májust aljhoz, 453-nál.

Támasz: 457

Ellenállás: 460

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Megerősítette tegnapelőtti letörését 460 forintból a távközlési vállalat árfolyama, 460 már akadályt jelentett a szerdai kereskedésben. A technikai kép továbbra sem biztató, megtörtént a mozgóátlagok elmúlt napokban emlegetett lefelé keresztezése, ami újabb jele a bearish hangulatnak. Nem áll túl jól tehát a papír szénája, a csatornában van lehetősége tovább gyengülni. Új lokális alj elérése esetén 450 jelent mérsékelt erejű támaszt az elmúlt évről.

Támasz: 450

Ellenállás: 460

Heti

Továbbra sem láttunk semmi olyat az MTelekom árfolyamától, ami kifejezetten pozitív várakozásokra adhatna okot rövidtávon. Az indikátorok továbbra is lefelé csorognak, negatív jelzésük egyelőre rendületlen. A február óta tartó gyengülés folytatásával nincs kizárva a nagy emelkedő csatorna alja sem, ehhez közelítve bizonyulhat egyre jobb vételnek a papír. Rövidtávon 460 próbálhatja tartani, de ha elesik ez a szint, akkor további esésre számíthatunk.

Támasz: 430 (trendvonal)

Ellenállás: 480