2023 december 10

Tetszett a piacoknak a francia választási eredmény

A videó kattintásra indul.

A hétvégi francia szavazás első fordulója Macron győzelmével zárult, amit díjaztak a piacok. Az euró a hírre emelkedett, nagy volt a rali a tőzsdéken, illetve estek a menekülő eszközök – foglalta össze Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”109″]

Így állnak most

A francia elnökválasztás második fordulóját megelőző kampányt a franciák 61 százaléka szerint a szuverenista Marine Le Pen sikeresen indította, 52 százalékuk szerint pedig a centrista Emmanuel Macron elrontotta – derül ki a Harris Interactive közvélemény-kutató intézet szerdán közzétett felmérésből.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Az RMC rádió és az Atlantico hírportál megbízásából április 25-én 1030 francia választópolgár megkérdezésével készült közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége úgy látja, hogy Le Pennek inkább sikeres volt a kampánykezdete, s csak 39 százalékuk ítéli meg úgy, hogy elrontotta a rajtot, míg a megkérdezettek 48 százaléka ítélte sikeresnek Macron fellépését az első forduló utáni első napokban.

Szavazzon! – Nyerhet Marine Le Pen?
Bár Marine Le Pen csak alig több mint 2 százalékkal maradt le a francia elnökválasztás első fordulójában Emmanuel Macron mögött, mégis kicsi az esélye a győzelmének. Ám a Brexit óta a kevéssé sanszos lehetőségeket is érdemes komolyan venni. Ön szerint nyerhet Le Pen?