Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Teret enged a CIG Pannónia az MKB-nak és a Gránit Banknak

A közlemény szerint ennek oka az, hogy az alapkezelő tulajdonosi köre – méretgazdaságossági és hatékonyságnövelési szándékkal – az MKB Bank Zrt.-vel, az MKB Nyugdíjpénztárral, az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztárral, valamint a Gránit Bank Zrt.-vel bővül.

A Pannónia CIG Alapkezelő alaptőkéje a tulajdonosi kör bővülésével a korábbi 150 millió forintról 306,12 millió forintra emelkedik. A CIG Pannónia Életbiztosító az elsőbbségi részvények alapján egy-egy tagot delegál az alapkezelő hétfős igazgatóságába, valamint ötfős felügyelőbizottságába.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A pénteki kereskedést 218 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 231, a legalacsonyabb 163 forint volt.

Milliárdos nyereséget jelentett a CIG Pannónia

Az akvizícióknak, illetve a cégcsoport-szintű teljesítményjavulásnak köszönhetően történetének legjobb negyedéves eredményeit érte el a CIG Pannónia. A cégcsoport szintű adózott nyereség elérte a 2,515 milliárd forintot úgy, hogy a biztosítási díjbevétel 48 százalékkal, 6,025 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest – olvasható a biztosító nemzetközi számviteli szabályok szerint készített első negyedéves gyorsjelentésében.

Történetének egyik legeseménydúsabb negyedévét tudhatja maga mögött a magyar tulajdonú biztosító csoport. Pont került a Pannónia Biztosítók (korábban MKB Biztosítók) felvásárlására, majd kezdeményezték azok beolvasztását a CIG Pannónia Csoport élet-, illetve vagyonbiztosítójába – ez jelenleg a szükséges felügyeleti jóváhagyásokra vár.