Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Tencent Holdings – Új játékuk miatt reszket a konkurencia

A kínai technológiai óriás, Tencent Holdings (0700.HK) a napokban indította el a „DreamStar” nevű új parti játékát. A projektet a felhasználók nagyon várták, és az elemzők szerint veszélyeztetheti a belföldi fő rivális, a NetEase pozícióját.

A „DreamStar”, amelyben a játékosok rajzfilmfigurák bőrébe bújva versenyeznek egy akadálypályán, a Tencent lépésének tekinthető, hogy felvegye a harcot a NetEase tömegesen népszerű „Egg Party” játékával. Amely meglepetéssiker volt, és idén több mint 40%-kal emelte a NetEase részvényeinek árfolyamát. A JPMorgan elemzői azt mondták, hogy a „DreamStar” megjelenése a NetEase bevételét 2%-3%-kal befolyásolhatja. A bank csökkentette a NetEase bevételére vonatkozó előrejelzését a következő két negyedévre 4-5%-kal. Az „Egg Party” bevétele az idén várhatóan 7-8 milliárd jüan között várható, a Goldman Sachs szerint. Elemzők szerint a „DreamStar” az első évben 5 milliárd és 6 milliárd jüan közötti bevételt érhet el – szögezi a Reuters hírügynökség.

A NetEase piaci tőkeértéke pénteken elérte a 67 milliárd dollárt, miután egy nappal korábban megelőzte az ételkiszállítási óriást, a Meituant (3690.HK). Ezzel Kína negyedik legnagyobb internetes vállalatává vált. A Tencent továbbra is Kína legnagyobb internetes társasága. A világ legnagyobb videójáték-szolgáltatója, és ők üzemeltetik Kína vezető közösségi hálózati alkalmazását, a WeChatet. A Tencent új sikeres játékok után kutat, mivel egyre nagyobb a verseny más játékfejlesztőkkel, például a NetEase-zel és a miHoYo-val, a „Genshin Impact” gyártójával. A Tencent ebben a hónapban mutatta be legambiciózusabb konzoljátékát, a „Last Sentinel”-t.

Borítókép: Shutterstock