2024 május 21

Száguldás közben is támadja a kriptót a SEC

2023 egyik legjobb befektetése a Bitcoin. A kriptovaluta 60 százalékot rallyzott, amivel jócskán megveri az hétköznapi befektetési lehetőségeket. Azonban az amerikai szabályozó hatóságoknak továbbra sincs szándékában alábbhagyni a kriptó ellenes törekvéseikből.

Célkeresztben minden kriptó probléma

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet szerdán vádat emelt a TRON alapítója, Justin Sun és egy maroknyi híres támogatója ellen értékpapírok illegális forgalmazásának és a piac manipulálásának vádjával. Eközben a Coinbase szerint, a SEC végrehajtási eljárást szeretne kezdeményezni a tétprogramjai ellen. Ez egy hónappal azután történne, hogy a rivális Kraken bezárta a tétgyűjtési műveletét és 30 millió dollárt fizetett a SEC vádjainak rendezésére.

A Coinbase részvényei további 11%-ot estek a tőzsde előtti kereskedésben, de a Bitcoin és más digitális valuták szerényebb, 1-2%-os csökkenést mutattak.

Van rá szükség?

Kell-e a szigor, szokták sokszor kérdezni. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy igen mindenképpen szükség van rá. A kriptó világ egy fejlődő pénzügyi rendszer, amely ugyanazokat a problémákat mutatja, amelyeket több száz évvel ezelőtt a bankrendszer is átélt. A kríziseket és csalásokat pedig egy módon lehet megállítani, szabályozással. A kriptó, amely pont a szabadságra lett tervezve, csak szabályokkal és határokkal lehet sikeres. Legalábbis a legtöbb hivatalos szervezet szerint.

Forrás: investing.com

Címlapkép forrása: shutterstock