2024 június 18

A Kingston Technology vezeti a 2022-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy 2022-ben SSD-piaci részesedés szempontjából az első helyen végzett a viszonteladói szegmensben. Bár az előző évhez képest csökkent a kliens SSD-k iránti kereslet, a végfelhasználói piacon tapasztalt folyamatos árcsökkenés következtében kialakult rugalmasság és diverzifikáció fenntartotta az egészséges keresletet a Kingston kiváló minőségű SSD-megoldásai iránt. 2022-ben a Kingston az új NV2 kliens NVMe meghajtóval bővítette portfólióját, valamint konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette a díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD-t.

A TRENDFOCUS elemző- és kutatócég piaci részesedési adatai alapján a Kingston a viszonteladói szegmens első számú SSD-szállítója, 24%-os piaci részesedéssel és az év egészében szállított 22 millió kliens SSD-vel. A Kingston kliens SSD-k piaci részesedése a harmadik negyedévben egészen 28,4%-ra nőtt a viszonteladói szegmensben – a folyamatos makrogazdasági kihívások ellenére egészségesen emelkedett az eladott darabszám.

A TRENDFOCUS szerint 2022-ben darabszám alapján 15%-kal szűkült a teljes kliens SSD-piac, ami hirtelen visszaesés a járvány miatti óriási PC-keresletnek köszönhetően sikeres 2021-hez képest. A PC-k iránti keresletre gyakorolt hatás különösen erőteljes volt a noteszgépek és az asztali számítógépek piacán, ahol közel azonos mértékben, 13%-kal csökkent az eladott darabszám az előző évhez képest. Annak ellenére, hogy a kliensszámítógépeknél visszaesés volt tapasztalható, az SSD-meghajtók gyors ütemben terjedtek a kliens szegmensben a modulok árának rekordmértékű csökkenése nyomán. A járvány elején vásárolt PC-k közül sokaknál hamarosan időszerűvé válik a frissítés vagy a csere, ami tovább növeli majd a rendszerek iránti keresletet.

„2022-ben elérte a 75%-ot az egy SSD-meghajtóval rendelkező asztali PC-k aránya, és az előrejelzések szerint 2023 végére már 90% lesz ez az érték, mivel a Microsoft a jövő év második felétől fokozatosan ki kívánja vezetni a HDD-ket a PC-k elsődleges tárolóeszközeként, és csak kevés HDD-képes rendszert fog szállítani. Ez 2024-ig tovább erősíti majd a növekedési lehetőségeket” – hangsúlyozta Don Jeanette, a TRENDFOCUS alelnöke.

 „A 2022-es kutatási eredmények alátámasztják a Kingston jelenlétét és pozícióját a viszonteladói SSD-k piacán” – mutatott rá Tony Hollingsbee, a Kingston EMEA-régióbeli SSD üzletágának vezetője. „Mivel világszerte egyre több magánfelhasználó számára válnak elérhetővé az SSD-k teljesítménybeli előnyei, a Kingston piaci részesedése tovább fog nőni, tekintettel arra, hogy termékportfóliónkat ütőképes NVMe-kínálattal, valamint noteszgépekre és asztali számítógépekre optimalizált, hagyományos SATA-megoldásokkal erősítjük tovább. Büszkék vagyunk az általunk nyújtott világhírű ügyféltámogatásra, kiváló minőségű termékekeinkre és a Kingston által hagyományosan képviselt megbízhatóságra. Ilyen teljesítményt csak csapatban lehet elérni, ezért partnereinknek, szállítóinknak és ügyfeleinknek is köszönjük a sikert, és velük együtt osztozunk benne.”