2023 február 01

191 millió dolláros veszteség az Electroluxnál

A cég szerdán azt közölte, hogy a december végével záródott három hónapban a vesztesége 2 milliárd svéd koronát (1 korona 35,63 forint) tett ki nem végleges számítások szerint. Egy évvel korábban az Electrolux 882 millió korona üzemi nyereséget ért el.

A társaság elmúlt negyedévi adatai 1,54 milliárd koronás egyszeri kiadásokat tartalmaznak, amelyek egyebek között a költségcsökkentési intézkedésekkel és az üzleti tevékenység fellendítésével kapcsolatos költségekkel függ össze Észak-Amerikában, ahol az Electrolux vesztesége a negyedévben 1,2 milliárd korona volt. A cég szerint ezek az intézkedések a tavalyi év végén már kezdték éreztetni kedvező hatásaikat, és idén várhatóan 4-5 milliárd koronával növelik majd az üzemi eredményt.

A társaság árbevétele a tavalyi utolsó negyedévben az előzetes adatok szerint 36 milliárd koronára nőtt az egy évvel korábbi 35,37 milliárd koronáról. Az Electrolux részvényára a stockholmi tőzsdén 0,3 százalékos mínuszban állt szerdán 17 órakor – közölte a távirati iroda.