Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 26

Tartja magát 4500 alatt a Richter – technikai elemzés

15 perces

4500 közelébe tudott napon belül felszúrni a Richter árfolyama, komolyabban azonban nem veszélyeztette az értéket, aminek a leküzdése 4550-hez nyitná meg az útját. Összességében szerény mértékben tudott feljebb kerülni szerdai záró értékéhez képest, de a sávból történő kitörés tovább várathat magára. A rövidtávú emelkedő trendvonal megsértése alapján továbbra is a jelenlegi 100 pontos tartomány lehet meghatározó, 4500 áttörésével a tágabb, 150 pontos sávból próbálhat majd meg kitörni a papír. Bearish jelzés 4400 alatt jön.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Tartotta magát az elmúlt héten megszokott szinten a gyógyszergyártó árfolyama, a dupla alj célárának elérése után látott konszolidáció folytatódik. Tegnap megkezdődött a Bollingerek szűkülése, jövő héten már van esély rá, hogy dönt az irányról az árfolyam. 4550 továbbra is a kulcsfontosságú szint, áttörésével jöhet emelkedés 4700 irányába. Alulról jelenleg dupla támasz tarthatja meg a papírt, a korábban áttört csökkenő trendvonal és a 4400-as szint képében, ami az elmúlt 1-2 hétben többször az árfolyam segítségére tudott lenni a sáv aljaként.

Heti

Nem változott érdemben a Richter árfolyama előző heti záró értékéhez képest, hét közben 4550-hez tudott felszúrni, az így kialakult gyertya azonban nem mutat túl pozitív képet. 4400 letörésével könnyen megindulhat lefelé az árfolyam, a támaszok sávosan következnek 4300-nál, illetve 4200-nál. Az MACD nincs messze a bullish jelzéstől, de 4550 szignifikáns áttöréséig mégsem érkezhet meg ez a jelzés. Összességében tehát a héten a Richternél a fő kérdés az lehet, hogy tud-e a jelenlegi szinten maradva erőt gyűjteni, vagy pedig lefelé veszi az irányt.