2024 július 14

Támaszszint közeléből pattant a Richter – technikai elemzés

15 perces

Nagyot pattant 5700-túl a Richter árfolyama, így eltávolodva az 5650-5700-as támaszszinttől, a nap végére még az 5800 fölé zárás is sikerült. Ha a mai nap javát már fölötte tudja tölteni, és nem bukik vissza alá, akkor megcélozható a folytatásban az 5950-es ellenállás. A rövidtávú kilátások pozitívak a 15 perces grafikonon, komolyabb bearish jelzés pedig csak az említett támaszszint letörésével érkezhet. 5800 és az innen történő elemelkedés lehet tehát ma a figyelem középpontjában. Ha sikerül, újabb ellenállások ostroma következhet.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Az 50 naposmozgóátlagtól és az 5650-5700-as támaszszinttől tudott elemelkedni tegnap a gyógyszergyártó árfolyama, és bár érdemi forgalom nem volt az erősödésben, 5950-ig megpróbálhat elkapaszkodni a folytatásban a papír. Ennek az akadálynak az átlépése jelentheti a belépőt a lokális csúcshoz, ami egyben a mindenkori csúcs is 6050-nél. Ezek a szintek jelenthetnek kihívást, ahogy ezt az elmúlt hetekben is tapasztaltuk, érdemi bearish jelzést azonban nem kapunk az említett támaszszint letöréséig.

Heti

Gyenge hetet zárt a Richter árfolyama, fontos támaszszinthez szúrt le a pénteki napon és zárt tekintélyes mínuszban a korábbi záró értékhez képest. A forgalom összességében átlagos szinteken volt, komolyabb problémát a jövőben 5650 letörése jelentene csak. Ha sikerül a támasz fölött maradni, akkor itt erőt gyűjtve készülhet ismét a lokális csúcs tesztelésére a papír. A hosszú távú technikai kép tehát továbbra is inkább a pozitív irányba hajlik, de érdemes szemmel tartani az említett támaszt is a héten.