2023 január 28

Szűk tartományban mozgott az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Folytatta, ahol abbahagyta az MTelekom árfolyama, újabb eseménytelen napon van túl a megszokott sávban, néhány pontos tartományban mozgott a keddi kereskedésben az árfolyam. A 460-475-ös sávból történő kilépésig elmaradhatnak az izgalmak. 460 letörése nyitná meg egy mély korrekció lehetőségét az elmúlt néhány hónap emelkedése után, rövidtávra mindenképpen bearish jelzést jelentene. Ezzel szemben a masszív 475-480-as ellenállási szint leküzdése 500 felé lőhetné az árfolyamot a megfelelő forgalom mellett. A kilátások tehát nem változtak, továbbra is a sávból történő kimozdulásra érdemes figyelni.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem történt érdemi változás a távközlési vállalat árfolyamánál, maradt 465-nél anélkül, hogy érintett volna fontosabb értéket. Az említett sávból történő kitörésig sok érdekeset nem tartogat az árfolyam, az RSI semleges jelzése is erre vár. 460 alatt bő 10 pontos tér is megnyílhat lefelé, míg a 475-nél kezdődő masszív ellenállási szinttel jöhet újabb lépcső 500 irányába.

Heti

Bejárta a 460-475-ös sáv egészét az elmúlt héten az MTelekom árfolyama, az ellenállásra helyezett nyomás után vette lefelé az irányt, azonban a 460-as támasz kitartott. Így egyelőre elmaradt az irányválasztás, továbbra is nyitva lehet mindkét irány a papír számára. Fölfelé természetesen masszív akadály vár rá továbbra is, a több éves csatorna teteje erősíti az egyébként is jelentős 475-480-as ellenállási szintet. Komolyabb korrekció előtt 460 alatt nyílna meg az út, a hetes grafikon alapján elképzelhető a visszahúzás az emelkedő csatorna közepe felé.