2024 április 22

A konszolidációs sáv tetejénél a MOL – technikai elemzés

15 perces

Sikerült tovább kapaszkodni felfelé a MOL árfolyamának, ezzel 16500 fölé sikerült zárnia ismét, tovább haladva az elmúlt napok emelkedő csatornájában. A cél továbbra is a lokális csúcs lehet 17000 alatt, az ide vezető úton még néhány akadályt le kell majd küzdenie a papírnak. A lilával jelölt csökkenő trendvonallal már ma találkozhat, átlépésével a 16780-as rövidtávú ellenállás következhet, ezután jöhet csak az említett lokális csúcs. Lefelé a csatorna letörése foghatná ki a szelet az árfolyam vitorlájából, ez az elmúlt hetek oldalazó trendjének folytatását idézheti elő.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Mérsékelt forgalom mellett, de tovább tudott emelkedni az olajvállalat árfolyama tegnap, közel az elmúlt hetek csúcsaihoz a papír. Az RSI bullish irányba mutat, miután sikeresen fordult középvonalától, illetve az MACD csökkenő trendje is fordulhat, ha neki tud menni a fölötte húzódó ellenállásoknak az árfolyam. A konszolidáció után tehát újabb lehetőség van a kitörésre, a 16700-16900-as tartomány leküzdése és a 17000 fölé kerülés lenne masszív bullish jelzés a folytatást illetően.

Heti

Korrekcióval töltötte a hét nagy részét a MOL árfolyama, a 16000-es szintet közelítette meg, azonban nem ekrült érdemi nyomás az itt kezdődő támaszzónára. A forgalom az elmúlt hónapra jellemző átlag környékén mozgott. Egyelőre elképzelhető, hogy marad az elmúlt két hónap sávjában a papír. Egyelőre a kitöréshez kevés lehet az ereje, viszont alulról masszív támaszszint tartja. Ha ez nem törik le a folytatásban, akkor tovább közlekedhet az elmúlt hetek szintjein az árfolyam. Lassan az indikátorok is korrigálni kezdenek, komolyabb bearish jelzést azonban csak az említett támaszszint alatt kaphatunk.