2023 március 23

Százmillióra pályázhatnak a művészmozik

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma az újabb pályázattal az artmozik versenyképességét kívánja segíteni. A százmilliós keretből legfeljebb 12,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhet egy-egy intézmény digitalizálásra.

A pályázat feltételeit a napokban a Magyar Közlöny és a kormany.hu portál is nyilvánosságra hozta. A tárca közleménye szerint „a pályázatra azok az önkormányzati tulajdonban lévő vagy önkormányzati támogatóval rendelkező mozik jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a rájuk vonatkozó jogszabályi feltételeknek, legfeljebb 5 termesek, legalább 25 százalékos önrészt vállalnak, és nem rendelkeznek érvényes, úgynevezett virtuális kópiadíj megállapodással”.

A pályázat nyerteseinek vállalniuk kell, hogy a fejleszteni kívánt mozit két éven keresztül „art” funkcióval működtetik. A közlemény ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy azok az intézmények is pályázhatnak, amelyek már rendelkeznek digitális vetítőberendezéssel.

A pályázati dokumentációt október 1-jéig nyújthatják be a jelentkezők a Magyar Államkincstár területileg illetékes szervéhez. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere november 5-ig dönt a pályázatokról, az eredményhirdetést pedig legkésőbb november 10-ig teszik közzé a kormány honlapján.