2024 május 27

Rég járt ilyen magasan a tokiói index

Tokióban a Nikkei-225 index 1,28 százalékos, 206,69 pontos erősödéssel, 16 374 pontra nőtt, utoljára 2007. november 2-án volt ilyen magas. A japán jen árfolyama továbbra is gyenge a dollárral szemben, a dollárt 109,23 jenért jegyzik. Csütörtökön legjobban az autógyártók és a bányászati cégek papírjai drágultak.

Szöulban a Kospi index 0,08 százalékkal, 1,53 ponttal csökkent és 2034 pontra változott. A kereskedés korai szakaszában nőtt a Kospi a kedvező amerikai gazdasági hírek miatt. A nap második felében azonban felerősödtek a félelmek, hogy csökken a gazdasági növekedés üteme Kínában és Európában, így visszagyengült a dél-koreai index.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,12 százalékos, 6,43 pontos növekedéssel, 5382 ponton végzett. A bányaipari cégek részvényárfolyamai erősödtek, ez felfelé tolta az ausztrál indexet, de a kínai gazdaság helyzete Sydneyben is aggasztja a befektetőket, ezért korlátozott volt az erősödés mértéke.

Sanghaj is jó erőben volt

A tokiói zárás után még nyitva tartó hongkongi tőzsdén 0,37 százalékos gyengülés, Sanghajban 0,86 százalékos erősödés volt. A hongkongi kereskedők óvatosak voltak, a részvénypiaci számára zavaró lehet, hogy következő hétre nagy tüntetés van meghirdetve a városban.

Sanghajban ezzel szemben növekedés volt, a nukleáris energiával foglalkozó vállalatok részvényei emelkedtek, miután egy kínai állami hivatal bejelentette, hogy négy atomenergiához kapcsolódó projektet indítanak az ország nyugati részén.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]