2023 december 03

Összeolvad az Erste, az Union és a Vienna biztosítója

Az ügyfeleknek nincs teendőjük

„A három társaság együtt nagyságrendileg egymillió ügyfelet szolgál ki. Új üzemméretben egyesítjük erőforrásainkat és optimalizáljuk értékesítési struktúránkat, ami lehetővé teszi számunkra, hogy még hatékonyabban tudjunk az ügyféligényekre válaszolni. Ily módon tehát méginkább felvértezve állunk a jövő kihívásai elé.”

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”109″]

„Fontos hangsúlyozni, hogy az egyesülés nem befolyásolja az ügyfelek meglévő szerződéseit illetve ezzel kapcsolatosan semmilyen teendőjük nincs. Sőt, az új Union Biztosító létrejöttével további előnyöket kívánunk ügyfeleink részére biztosítani” – mondta Lehel Gábor, az Union Biztosító elnökvezérigazgatója.

Hatékonyabb üzemméret

Ezzel a döntéssel a Vienna Insurance Group, mint tulajdonos megerősíti a magyar piac iránti elköteleződését. Magyarország azon négy kiválasztott piac közé tartozik, ahol a VIG középtávon legalább 10 százalékos piaci részesedést kíván elérni.

A vállalatok egyesülésével a VIG Magyarországon egy olyan üzemméretet ér el, amelyben jóval hatékonyabban tudja végezni biztosítási tevékenységét: optimalizálni tudja működési folyamatait, koncentrálni tudja erőforrásait a digitalizációs fejlesztésekre, amelyek a biztosítási szektorban a jövő egyik fejlődési irányát és az ügyfél elégedettség növekedését jelentik, illetve még fókuszáltabban tudja kiaknázni a piaci értékesítési potenciálokat – áll a közleményben.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Több szegmensben

A szükséges jogi jóváhagyásokat követően az egyesülés várhatóan 2018. január elsején történik meg. A jelenleg rendelkezésre álló 2016. év végi piaci adatok alapján az új biztosító piaci részesedése 7,6 százalékot tenne ki 69,8 milliárd forint díjbevétellel, ebből 26,1 milliárd nem-élet-, 43,6 milliárd forint pedig életbiztosítás, ami az ötödik helyet jelenti a piac ezen szegmensében. A három biztosító közül az Erste és a Vienna Life alapvetően a személybiztosítási szektorban érdekelt, míg az Union Biztosító a nem-életbiztosítások terén is jelentős díjbevétellel bír.