2023 november 29

Népszerű lett a Deutsche Post e-autója

„Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan járműgyártót sikerült találnunk, amelyik valóban komolyan veszi a nagyvárosi logisztikát és alkalmazható elektromos megoldást is tud nyújtani a problémára” – mondta Egbert Miebach, a Deutsche See vezérigazgatója.

„A Volkswagen például nem tudta és nem is akarta tíz éven belül megoldani a haszongépjármű flottánk villamosítását” – jegyezte meg a Bild am Sonntag lapnak adott interjúban.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”109″]

A károsanyag-kibocsátás csökkentése véget a Deutsche See BlueMotion dízelmotoros Volkswagen járművekből állította fel áruszállító flottáját. A dízelbotrány kitörését követően azonban 11,9 millió eurós kártérítési pert indított a braunschweigi tartományi bíróságon a Volkswagen ellen.

A Deutsche See nyolcvan darabot vásárol a Deutsche Post hűtődobozos felépítményű Streetscooter furgonjaiból, amelyeket elsőként Kölnben, majd összesen húsz német nagyvárosban fog áruterítési célokra használni.

A Deutsche Post ebben a hónapban jelentette be, hogy az idén duplájára, évi 20 ezerre növeli a Streetscooter furgonok gyártását. A Deutsce Post saját maga a járművekből 2500-at üzemeltet Németországban és százat Hollandiában. A Streetscooter furgonokat kifejlesztő start-up vállalkozás 2014-ben került a Deutsche Post tulajdonába.