2024 június 14

Nem bír 400-zal az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Újabb napot töltött 400 alatt oldalazva az MTelekom árfolyama, továbbra sincs meg az ereje ahhoz, hogy nekimenjen a fölötte magasodó meghatározó értéknek. Támasz még nem esett el, ami alapvetően életben tartja 400 áttörésének a reményét. A 394-nél található emelkedő trendvonal letörése lenne az első pesszimista jelzés, érdemben azonban 390 alatt romlanak a rövidtávú kilátások, ezekre a szintekre érdemes figyelni a közeljövőben.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Újra 397-nél zárta a kereskedést a távközlési vállalat árfolyama, egyelőre nem látszik, hogy sikeresen meg tudná lépni ebben a körben az ellenállását a papír. A felső kanócos doji gyertyák az erőtlenségről árulkodnak, az MACD jelzése és a támaszok tartják a lelket a papírban. Az 50 napos mozgóátlag és a rövidtávú emelkedő trendvonal jelentik az első védvonalat, de 392-nél a 200 napos mozgóátlagot és a korábban áttört csökkenő trendvonalat is megtaláljuk. Ezek alatt sérül jelentősen a technikai kép. A MOL-hoz hasonlóan itt is megvan lehetőség a halálkereszt kialakulása, ez a 400-tól történő lefordulással történhet majd meg.

Heti

Jól teljesített a héten az MTelekom árfolyama, azonban masszív akadályba ütközött a 400-as szinten. Egyelőre a csökkenő ékből történő kitörése sem szignifikáns, 400 fölött válhatna azzá. Ha nem jár sikerrel, akár folytatódhat az ékben történő mozgása, ami a későbbiek során 380-at is újra veszélybe sodorhatja. Sok minden múlik tehát a 400-as ellenálláson, a héten már eldőlhet az irány a következő körre, érdemes szemmel tartani a szintet. Áttörése esetén 415-höz nyílhat meg az út első körben.