2023 december 03

Nehéz ellenálláshoz közeledik a Richter – technikai elemzés

15 perces

Sikerült feljebb kapaszkodnia a Richternek a pénteki kereskedésben, a második napon belüli emelkedési kísérlete már meg tudott állapodni 6900 forint fölött. Az elmúlt napok bizonytalansága ellenére továbbra sem érkezett letörés az árfolyamnál, a 7000 forintos lélektani mérföldkőtől pedig már csak egy karnyújtás választja el. Egyelőre nem sérült jelentősen a rövidtávú technikai kép, 6825-6850 próbálhat rövidtávú támaszként szolgálni gyengélkedés esetén. Ennek a szintnek az elesése nyithat teret 6800 alá. Egyelőre azonban még fókuszban az említett 7000-es szint, de kérdéses, hogy ezen felül is lehet-e szufla a papírban. A rövidtávú grafikonon már negatív divergencia is megfigyelhető, ami további visszatartó erő lehet.

Támasz: 6825-6850

Ellenállás: 7000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

A vészjósló doji és ölelő gyertyák közepette sem érkezett lefordulás a gyógyszergyártó árfolyamánál, pénteken ismét mérsékelt emelkedést tudott felmutatni a papír. 7000 már csak szűk 100 forintra, ez a tér pedig teljes mértékben nyitva áll az árfolyam előtt. Még szó sincsen túlvettségről a napos grafikonon, a pozitív momentum azonban kitart az indikátoroknál, így még van lehetősége elverekedni magát a nagy lélektani szintig a papírnak. Ennek az átlépése nyithat további teret fölfelé, de könnyen lehet, hogy meggyűlik a baja a vaskos szinttel az árfolyamnak.

Támasz: 6600 (MA 50, trendvonal)

Ellenállás: 7000

Heti

Újabb hetet zárt emelkedéssel a Richter árfolyama, egy lépéssel közelebb kerülve a 7000-es szinthez. Az RSI a hetes grafikonon már túlvettséget jelez, ami visszatartó erő lehet, ahogy a felső Bollinger elérése is. Ezek alapján sok tér ebben a körben már nincs az emelkedés előtt, a vételek ideje nem most van. A grafikon gyertyái még nem adtak fordulós jelzést, de érdemes ezeknek a megérkezésére is figyelni az elkövetkező hetekben.

Támasz: 6200

Ellenállás: 7000