Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

Mészáros Lőrincék megint bevásároltak a tőzsdén

A bejelentés értelmében az Opimus Group Nyrt. 286 darab, a tőzsdei társaság közvetlen érdekeltségébe tartozó Status Capital Zrt. további 284 darab, egyenként 1 millió forint névértékű részvényt vásárol a Takarékinfó Zrt.-ben. Az Opimus a birtokába kerülő, összesen 24,87 százalékos részvénycsomagért 426.5 millió forintot fizet az AB Banksoft Plus Kft.-nek.

A tőzsdei társaság múlt pénteken jelentette be, hogy 24,67 százalékos tulajdont szerez a Status Capital Zrt.-ben, így a mai napon közzétett tranzakcióval az Opimus Group közvetlen és közvetett módon összesen 31 százalékos befolyást gyakorol majd a Takarékinfó Zrt. fölött. Az ügylet lezárását követően a Takarékinfó Zrt. tulajdonosi megoszlása az alábbiak szerint alakul: Opimus Group Nyrt. (24,87%), Status Capital Zrt. (24,7%), Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (20,00%) Takarékbank (13,91%), FHB Invest Kft. (13,91%), AB Banksoft Plus Kft. (2,61%).

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A Takarékinfó Zrt. informatikai szolgáltató vállalat. Ügyfelei közé tartoznak a Takarékbank és a Takarékszövetkezeti Integráció tagjai, a B3 Takarék Szövetkezet, az FHB csoport vállalatai (FHB Kereskedelmi Bank, – Jelzálogbank, – Lízing, – Ingatlan), a Magyar Posta Befektetési Zrt., a Díjbeszedő Informatikai Kft., továbbá a Ma-Tak-El Zrt. A társaság elmúlt évben 162 munkavállalót foglalkoztatott, nettó árbevétele meghaladta az 5,4 milliárd forintot. A Takarékinfo Zrt. menedzsmentje 2017-ben 6,1 milliárdos nettó árbevétellel kalkulál.

A Takarékinfó legnagyobb volumenű projektje a takarékszövetkezeti integráció egységes informatikai rendszerének (EIR) bevezetése, illetve létrehozásának koordinációja. A mindösszesen 10,1 milliárd forintos szofterfejlesztés bevezetéséhez a Takarékinfó 4,6 milliárd forint értékben hajtott végre IT-beruházásokat.