2023 február 05

Már karácsonykor megteltek a hotelek

szalloda_1224A lap szombati cikke szerint telt házzal üzemelt a legtöbb vidéki és balatoni hotel karácsonykor, az idén minden korábbinál több család döntött úgy, hogy az otthoni ünneplés helyett valamelyik wellnesshotel szolgáltatásait veszi igénybe.

Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke szerint néhány éve kezdett felfutni az úgynevezett hotelkarácsony. Korábban jellemzően a két ünnep közötti időszakra, illetve szilveszterre koncentrálódott a forgalom, az idén azonban gyakorlatilag december 24-től szezon van – mondta a Sonline.hu hírportálnak.

Szeretik, olcsó, működik – Dicsérték a SZÉP-kártyát

A turizmus idei fellendülése döntő részben a SZÉP-kártya rendszerének köszönhető, felhasználásának dinamikus növekedése ösztönzőleg hatott a belföldi turizmusra – mondta az NGM helyettes államtitkára szombaton sajtótájékoztatón.

A szilveszter a szállodák szezonja, a fővárosban már most telt házról adott jelentést a hotelek jó része – mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára. A hazai wellnesshotelek vendégeinek 70 százaléka magyar.

Év végén pedig az inkább külföldi turistákra építő szállodákban is megugrik a belföldi vendégek aránya, amihez nagymértékben hozzájárul a SZÉP-kártya. A cafetériaelem bevezetése óta több mint 106 milliárd forint került a turisztikai és vendéglátó cégekhez.