Rendkívüli Hírek:

2023 június 01

Majdnem félmilliárd forint osztalékot fizet a DH

Már tavaly is fizettek

Az összegből egy részvényre valamivel több mint 130 forint jut, figyelembe véve a 2017. január 5-i tőkeemeléssel keletkeztetett új törzsrészvényeket is. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzett, ingatlanforgalmazó társaság 2016-ban 247,6 millió forintot osztott szét osztalékként.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

A cég részvényeivel 2016 novembere óta kereskednek a tőzsdén. A BÉT honlapján közzétett közgyűlési dokumentumok szerint a Duna House csoport 2016. évi adózás utáni teljes átfogó jövedelme 1,144 milliárd forint volt a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IF S) szerint készült, konszolidált jelentés alapján. A csoport 4,784 milliárd forint árbevételt ért el tavaly.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Felvásárlásra indult meg az árfolyam

A Duna House bejelentette, hogy teljesen felvásárolja a fejlesztéssel foglalkozó céget, a MyCity-t. Ezzel a 660 millió forintos tranzakcióval, akár közel 2 milliárd forintos profitra is szert tehet az anyacég a következő években. A hírre a részvény 3 százalékos pluszba emelkedett.

Tovább erősítené ingatlanfejlesztői tevékenységét  a Duna House, ezért 2017. március 12-én szerződést kötött az Eldar Investments (H.L.A.) Ltd.-del a MyCity Residential Development Kft. további 50 százalékos üzletrészének megszerzésére – derül ki a BÉT honlapján közzétett közleményből.