2023 január 31

Leváltja a bitcoin a dollárt?

Tíz röpke év

Dorsey, aki maga is befektetett a bitcoinban, arra számít, hogy a kriptovalutát nemsokára olyan mindennapi termékek kifizetésénél is használni fogjuk, mint mondjuk a kávé. Tíz év múlva pedig már világvaluta lesz, hacsak nem hamarabb – tette hozzá a Sunday Times-nak adott interjújában.

A Square tavaly novemberben be is jelentette, hogy lehetővé teszi az applikációjában a bitcoinnal való kereskedést, ami azért is jelentős lépés, mert a cég bevételeinek legnagyobb hányada fizetési tranzakciókból származik.

A Twitter viszont kicsit máshogy áll a kérdéshez. Március elején jelentették be, hogy több kriptovaluta reklámot is betiltanak a jövőben.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

Most még…

Amikor először felfutott a bitcoin-sztori sokan emlegették a dollár vagy éppen az arany alternatívájaként, az utóbbi időben viszont a kriptovaluta felült a hullámvasútra: 20000 és 8000 dollár között mozgott az árfolyama.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Dorsey szerint igaz, hogy a bitcoin most még lassú és költséges, de ahogy egyre több ember kezdi el használni, ezek a problémák meg fognak oldódni. Egyre több új technológia épül a blockchainre, ami így egyre könnyebben hozzáférhető lesz.

Dorsey egyébként több bitcoinnal foglalkozó startupot is támogatott az utóbbi időben, legutóbb a Lighting Labs céget, amelyik pont azon dolgozik, hogy a tranzakciókat gyorsabbá és egyszerűbbé tegye.

Olvasta már? Megvan a bitcoin helyettese?
Feltörőben van a Tether USDT névre hallgató kriptovalutája, melynek lényege a stabilitás és az egy dolláros árfolyam, derül ki a Morgan Stanley elemzéséből.