Rendkívüli Hírek:

2023 június 03

Kis lépcsővel lépett feljebb az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Lendületesen indult az MTelekom kereskedése hétfőn, réssel ugrott 490 fölé és emelkedett 494-hez, alapvetően ez az érték bizonyult napon belül ellenállásnak a papír számára. A nap második felében innen lefordulva húzódott vissza a papír 490-hez, 1  forintot nyitva hagyva a résből. A 491-es zárás pedig összességében újabb emelkedő napot jelent, a lendület megújulásával pedig akár tovább folytatódhat az út az 500-as szint irányába. A 490 alá történő visszaesés csorbítaná a rövidtávú kilátásokat, illetve az alakuló egy hetes trendvonal letörése is újra a támaszok felé mutatna.

Támasz: 489-490

Ellenállás: 494

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Tovább tudott emelkedni a távközlési vállalat árfolyama az ékből érkezett kilépést követően, de továbbra is szerény forgalom mellett kapaszkodott fölfelé. Az emelkedés sem lett kifejezetten meggyőző, a nap végére visszatért 491 forintos nyitó értékéhez a papír, hosszú felső kanócú doji gyertyát hagyva hátra. Az indikátorok momentuma pozitív, és az ékből történő kilépés is biztató, de egyelőre kérdéses a lendületes tovább emelkedés 500-hoz. A Bollingerek további szűküléséig várathat magára az emelkedés, a felső szalag jelenleg akár akadályt is képezhet az emelkedésben.

Támasz: 475-480

Ellenállás: 500 

Heti

Nem esett 480 és az 50 százalékos fibo szint alá az elmúlt héten sem az MTelekom árfolyama, tartani tudta magát a támaszszint fölött, illetve 9 forintos emelkedést is össze tudott hozni a hét végére. Továbbra is bízhatunk abban, hogy a 475-480-as támaszzóna jelentette a végét az árfolyam korrekciójának a csatornában. Ha a folytatásban némileg megélénkülő forgalom mellett sikerült emelkedni, akkor az 500 fölé történő visszatérés kerülhet a középpontba. Az említett támaszszint szignifikáns letörése hozhatna jelentős negatív kilátásokat, ami a csatorna aljat is a látótérbe helyezné.

Támasz: 475-480

Ellenállás: 500