2023 január 31

Kihullott a sávból a kávé

Lefelé kitört a szűkebb sávból a kávé. Ilyenkor a short adódik önként, de vételi lehetőségként is felfogható a helyzet, mert a tágabb sáv alja még tartja magát.

Kiesett a szűkebb sávból

Idén a 118-120 és 130 dollár közti tágabb sávban mozgott az Arabica kávé kurzusa – mondta Vetter Péter, a Magyar Részvénykereskedelmi Zrt. üzletkötője, hozzátéve: január közepén azonban beszűkült a sáv 120 és 125 dollár közé. Ráadásul, tegnap ez alatt zárt 18.80 dolláron.

Mint mondta, utoljára tavaly december elején volt erre példa, ám akkor egy nap múlva a vásárlók visszahúzták a kurzust. Hasonlóan, miként tavaly júniusban is egy esetben.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Venni vagy eladni?

Amennyiben a 118-120-as támaszok letörnének, akkor egészen 100 dollárig nyílhatna tere az esésnek – folytatta, bár 115 körül még lehet egy kisebb megálló. Ami egyúttal a felpattanásra is esélyt nyújt.

Más szóval, ha valaki vételi lehetőségben gondolkodik, ami azért sanszosabb a tavalyi tapasztalatok alapján, annak 115 dollár környékén érdemes kitennie a stopot. Illetve, messzebbre tekintve a múltban, 115 alatt már egyértelműen eladásra érdemes játszani. És megcélozni a 2013-as 100 dolláros mélypontot.

Kenyában jó a termés

A fundamentális hírek között lapozva, érdekes lehet, hogy egy minapi kenyai aukción mind a mennyiség, mind a minőség bizakodásra adott okot.

Bár itt a kevésbé értékes Robusta kávé került terítékre, másfelől, a kávészüret még hónapokig eltart.