2024 április 16

Keressük Magyarország kiber-innovátorait

A Külügyminisztérium felkérésére a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) által megrendezett kiállításon a „Keressük Magyarország kiber-innovátorait” pályázat győztesei mutatkoznak be.

A szervezők tájékoztatása szerint a kiállításon ott lesz többek között az oktatási szférában már nemzetközi szinten, többek között az Intel részéről is komoly érdeklődést kiváltó 2011-es TechShow nagydíjas, a Webcam Laboratory, valamint a nemzetközi piacokon már szintén bizonyított, személyre szabott digitális tartalmak kiválasztását segítő Gravity Personalization.

A közönség megismerkedhet az idei fesztiválszezon egyik digitális kedvencével, a social jukeboxként működő Mixgar fejlesztéssel, a tudományos szférában hiánypótló megoldást jelentő, a molekulák beszerzését segítő platformmal, az Mcule-lal.

A kiállítás részeként a jelentkezők egy nagyon rövid, pár perces prezentáció keretében ismertetik az általuk bemutatott prototípus működési mechanizmusát, valamint az abban rejlő tudományos és üzleti lehetőségeket.

A Kibertér Konferenciát, az év egyik legkiemeltebb szakmai és diplomáciai eseményét 2012. október 4-én és 5-én rendezik meg, amelyen mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil szervezet képviselője vesz részt.

A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter, a megnyitót Orbán Viktor miniszterelnök tartja.