2023 március 20

Keresik az év pálinkáját

Mint arról az agrártárca államtitkára beszámolt az idei Országkóstolóra összesen 377 tétel érkezett. Ebből 362 tételt a Nemzeti Pálinkakiválóság Program 2017. évi Pálinkakiválóságainak megmérettetésére, valamint az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyre is nevezték. Hozzátette: Az elmúlt évekhez hasonlóan az eredményhirdetés ezúttal is az Országházban lesz június 20-án.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”110″]

Gulyás Andrea arról is beszélt, hogy a legkiválóbb tételeket tartalmazó, ingyenesen megjelenő, magyar-angol nyelvű Pálinkakiválóságok Könyvét a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében mutatja be Fazekas Sándor az agrártárca minisztere.

A Nemzeti Pálinkakiválóság Programot a Földművelésügyi Minisztérium 2014-ben hirdette meg először, melyet 2015-től kezdve a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyével közösen szervez.

A versenyre 2017. május 5-ig üzleti és egyedi termék kategóriában nevezhettek az érdeklődők.

Hogyan kóstoljunk pálinkát?
Nagy utat tett meg a magyar pálinka a gumicsizmás emberek kezében didergő stampedliktől a kóstolóházak barátságos belső terében melengetett tulipános poharakig. Olvasta már?