2024 április 18

Ismét a csúcson a Henkel

A Dow Jones és a Sustainable Asset Management (SAM) svájci ügynökség által összeállított listát múlt hét csütörtökön hozták nyilvánosságra. A rangsor egy átfogó fenntarthatósági felmérésen alapszik, amely a vállalatok gazdasági, környezeti és társadalmi tevékenységét értékeli. A vizsgálat ezeken kívül olyan területeket is érint, mint a vállalatirányítás, a kockázatkezelés, a márkaépítés, az erőforrások felhasználása, az ellátási láncra vonatkozó szabványok vagy a munkáltatói gyakorlatok. A világ 2500 legnagyobb vállalatának mindössze 10 százaléka kerül fel a DJSI World listára.

Számunkra a fenntarthatóság az üzleti siker egyik stratégiai eleme és a gazdasági versenyelőny egyik forrása. A fenntartható fejlődés mellett elkötelezett számos év alatt vállalatunk nemcsak kiváló hírnevet szerzett magának, hanem vezető piaci pozíciókat is világszerte. Partnereinkkel, ügyfeleinkkel és fogyasztóinkkal együttműködve arra törekszünk, hogy hasznos megoldásokat dolgozzunk ki a fenntartható jövő érdekében – mondta Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke.

A Henkel fenntarthatósági eredményeit már több ízben elismerte számos nemzetközi minősítő ügynökség is. A vállalat sorozatban a tizenegyedik alkalommal szerepel a nemzetközi FTSE4Good indexen, valamint újra helyet kapott az Ethibel PIONEER és az Ethibel EXCELLENCE beruházási nyilvántartásban is. A Davosban tartott legutóbbi Világgazdasági Fórumon a Henkel a 17. helyezést érte el „A világ 100 legfenntarthatóbb vállalatának” rangsorában.

A fenntarthatóság terén elért eredményeinket is elsősorban kollégáinknak köszönhetjük. Személyes elkötelezettségük, kreativitásuk, tehetségük és szakértelmük révén képesek arra, hogy a jó ötletekből üzleti sikert alkossanak. Nagy hangsúlyt helyezünk munkatársaink képességeinek és tudásának fejlesztésére, és arra ösztönözzük őket, hogy mindennapi munkájuk során személyesen is hozzájáruljanak a fenntartható fejlődéshez – hangsúlyozta Kathrin Menges, a Henkel igazgatóságának humán erőforrásokért felelős alelnöke és a Henkel Fenntarthatósági Tanács vezetője.

A vállalat fenntartható működéséről, társadalmi felelősségvállalásáról, valamint az ehhez kapcsolódó minősítésekről és értékelésekről további információt talál a www.henkel.com/sustainability oldalon.