Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

Így lesz valódi pénz a bitcoinból

A TenX olyan hitelkártyát dobott piacra, amely több digitális valutát is azonnal vált át dollárra, euróra vagy jenre. A cég két százalékot csippent le minden tranzakcióból és már több, mint tízezer megrendelést kaptak a „kriptokártyára” – derül ki a Bloomberg cikkéből.

A tranzakciók egyébként évente kétezer dollárra vannak korlátozva, de a felhasználók a határérték növelését is kérhetik, ha újabb azonosítási procedúrákon mennek át.

A TenX annak ellenére próbálkozik, hogy a kriptovaluták piacán hatalmas a volatilitás és állandóak a belharcok. A Bitcoin például júniusi csúcsértékéről pillanatok alatt hatalmasat zuhant, miután a felrebbentek a hírek a valuta kettéosztásáról, majd amint ezeket cáfolták, megint visszatért korábbi formájához az árfolyam.

Így működik

A cég egy olyan appot fejlesztett, ami a Visa kártyával összekötve digitális pénztárcaként funkcionál, tehát amikor a kártyát lehúzzák a boltban, a bolt helyi valutában kapja meg a vásárló kriptoegyenlegéről leemelt összeget.

„Két teljesen különböző világot kell egyesíteni, és ez jó pár tranzakcióval jár” – mondta egy interjúban Julian Hosp, a cég társalapítója.

„Ezek a tranzakciók azonban pillanatok alatt mennek végbe, és az egyetlen átváltási illetéken kívül, ami 0,15 vagy 0,2 százalék, nincsenek extra költségek” – tette hozzá.

A TenX jelenleg nyolcféle kriptovalutát támogat, és havonta nagyjából százezer dollárnyi tranzakciót futtat le. Ezt 2018 végére százmillió dollárra szeretnék feltornázni.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Korán, de jól is?

„A TenX a korán kezdők előnyéve indul, de a jövőben számíthat majd versenytársakra a nagyobb pénzügyi intézetek és kockázatitőke-befektetők részéről, akiknek több pénzük van, és könnyebben eljutnak a felhasználókig” – véli Mati Greenspan, az eToro elemzője.

Szerinte a koncepció rendkívüli, de minden azon fog múlni, hogy mennyire tudnak megfelelni a vásárlók igényeinek, és hogy jön-e majd valaki, aki jobban csinálja.

A cég mindenestre már összegyűjtött nyolcvanmillió dollárnyi tőkét, és a jövőben egyik legfontosabb céljuk, hogy az appon belül konvertálhatóvá tegyék egymás között a kriptovalutákat.