2024 június 18

Így add el az autódat jó áron!

Kelet-Európa legnagyobb használtautó-kereskedője, az AAA AUTO csoport tapasztalatai alapján ad öt tippet az eladóknak.

Fontos a szervizkönyv!

Az autón elvégzett minden műszaki és javítási beavatkozást fel kell jegyezni. A kitöltött szervizkönyv nagy segítséget nyújt abban, hogy pénzt és időt spórolhasson meg az eladó és a vevő egyaránt a gépjármű állapotának felmérésekor. Az eladásra kínált autó előéletének komplett és minden részletre kiterjedő bemutatása nagyban megnöveli az eladó hitelességét, valamint elősegíti a sikeres üzletkötést is.

Mit tegyél baleset esetén?

Amennyiben az autó balesetet szenvedett, a sérüléseket semmiképpen ne próbálja meg elrejteni, és ne spóroljon a javításon sem! Az eltérő árnyalatú és vastagságú fényezésből, valamint a hegesztés egyenetlenségéből bármelyik szakértő könnyen felismeri a megtévesztésre utaló jeleket, ennek pedig az lehet a következménye, hogy a lehetséges vevő könnyen elveszti a bizalmát, így más autó után néz.

autópiac autóeladás 123rf

Meghibásodás lépett fel?

A tapasztalatok szerint az autó bármilyen hibája nagyobb összeggel csökkenti az eladási értéket, mint amennyibe a hiba kijavítása kerülne. A leggyakoribb ilyen jellegű hibák lehetnek például a légkondicionálóval, illetve, a fűtési rendszerrel kapcsolatos problémák, egy repedt szélvédő, az elektromos berendezések rendellenességei, vagy éppen a karosszéria és az utastér látható sérülései. Minden esetre igaz, hogy a hibák kijavításával értékesebbé tehetjük gépjárművünket a használtautók piacán.

Teendők nem szabványos autóátalakítás után

Általában nehezebb vevőt találni egy szokatlan fényezéssel és díszítéssel, vagy egy nem szabványos hifi-berendezéssel rendelkező autóra. Az összes, utólagosan felszerelt kiegészítő eltávolításával a gépjármű gyorsabban, és nagyobb eséllyel értékesíthető.

Eladáskor is kifizetődik a törődés

Az autóban terjengő különféle szagok, a látható kosz, valamint a szemnek is bántó karcolások és az ülés rossz állapota jelentősen ronthatják az autó megítélését. Az autó külső és belső megjelenésén nem szabad spórolni, mert az igényes vásárlók számára a jó esztétikai állapot is alapvető feltétel.