2023 december 10

Ha egy kis mellékesre lenne szükséged

Nem is olyan egyszerű. Ezért összegyűjtöttünk pár ötletet, amivel úgy is lehet pénzt keresni, hogy kevés időt és energiát ölünk bele.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Csinálj YouTube videót

Ez egy olyan vállalkozás, amely nagyon gyorsan növekszik. Úgy és olyan videókat csinálhatsz, amilyeneket csak szeretnél. Ha hozzá csatolod a Google AdSense-t a videóhoz, akkor automatikusan hirdetést rak hozzá. És ha felhasználók rákattintanak a hirdetésre, pénzt kereshetsz belőle.

A lényeg, hogy lenyűgöző videókat kell csinálni, lehetőleg minél többet, és a közösségi média oldalon terjeszteni, hogy elég bevételt hozzon. Ha jól sikerül, akkor nagyon sokáig jól hozhat a konyhára.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Tedd ki a netre a fotóidat

Szeretsz fényképezni? Ha igen, akkor akár kereshetnél is vele. A fotógyűjtő oldalak, mint a Shutterstock vagy az iSctockphoto olyan platformot kínál, ahol el tudod adni képeidet. Lehet, hogy százalékot, vagy általányt ajánl majd az egyes fotókért.

Így egyetlen fotót akár újra és újra eladhatsz. Szimplán csak létre kell hoznod a fényképportfoliódat, feltölteni az ilyen oldalakra, és innentől kezdve nincs több dolgod.

Vásárolj osztalékpapírokat

Azzal, hogy portfoliót építesz magas osztalékú papírokból, rendszeres passzív jövedelemre tehetsz szert, amely jóval magasabb mint egy banki befektetés. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy az osztalékpapír is részvény, mindig lehetőség van tőkeemelésre.

Ily módon passzív jövedelmet szerezhetsz két módon is, az osztalékból és a tőkenyereségből. Szükséged lesz egy számlára is, hogy megvásárolhasd a papírokat.

Add el a cuccaidat az interneten

A lehetőségek végtelenek. Minden terméket vagy szolgáltatást el lehet adni. Akár külföldi, akár magyar oldalon próbálkozik az ember, bármit el lehet adni. Ezt is meg lehet tanulni, és rengeteg pénzt lehet vele keresni.

Nézd át a szekrényed, biztos vannak olyan ruháid, amiket nem használsz. Ez érvényes lehet a konyhai ezközökre, vagy akár az elektronikai dolgokra. Régi dvd-k, számítógépes játékok, amik csak porosodnak a polcon. Szabadulj meg tőlük.

Írj könyvet és gyűjts jogdíjat

Az biztos, hogy magával a könyvírással rengeteg dolga van az embernek. Ha azonban kész lesz, és a könyv az értékesítési szakaszba ért, teljesen passzív jövedelem lesz, ami abból befolyik.

Ez főleg akkor igaz, ha el tudod adni a könyvet egy kiadónak, aki fizet a terjesztésért és az eladásért. Százalékot fogsz kapni minden eladás után. És még évek múlva is jönni fog belőle pénz.

Legyél csendestárs

Tudsz olyan sikeres üzletről, amelynek szüksége van tőkebővítésre? Akkor legyél te a megmentő, és fektess be. Ahelyett azonban, hogy kölcsönt ajánlanál, inkább kérj részesedést az üzletből. Ebben az esetben az üzlet tulajdonosa foglalkozna a mindennapi műveletekkel, miközben csendestársként te is kapnál részesedést a profitból.

Vegyél blogot

Minden évben blogok ezreit csinálják meg, és felejtik el a tulajdonosok. Ha forgalmas blogot tudsz venni, ami megfelelő tőkeerővel bír, akkor az tökéletes passzív jövedelem lehet.

A legtöbb blogon a Google AddSense van, ami havi bevételi forrást jelent, a Google hirdetések miatt. Vagy lehetnek olyan társprogramok is még mellette, amik bevételt generálnak. Mindkét forrásból hozzád folyna be a pénz, amint megveszed a blogot.