2023 március 23

Ezek lesznek 2018 utazási trendjei

1. Fedezd fel Tuniszt!

Zach Murphy utazó fotós szerint amikor a helyi vendégszeretet, az ókort idéző tájak, és a turizmustól érintetlen környezet jut az eszünkbe elvárásként, akkor  nem árt, ha Tunézia felé vesszük az irányt, és a fővárosában nézünk szét élmények után.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”117″]

„Amikor megérkeztem, teljesen megdöbbentett a helyiek vendégszeretete, a kulturális és történelmi látnivalók gazdagsága. A Szahara néhány eldugott szegletébe is sikerült eljutnom” – mondta Murphy.

„Aprócska kávék százait kóstoltam meg néhány idős férfival az út szélén, és legalább annyi különleges dohányárut kellett visszautasítanom.  Óvárosok kanyargós utcáin vesztem el, ősi romok közt sétálgattam, és gyakorta tűnt úgy, mintha én lennék itt az egyetlen turista. Azt hiszem, néha sikerült ráérezni a helyi élet sodrására.”

2. Trollfjord csak rád vár

„A skandináv nyárnál nincs szívmelengetőbb dolog a világon” – ez Chris Austin sarkos véleménye, aki a Seabourn vállalat alelnökeként luxushajóutak lebonyolításában is részt vesz.

„Hajózz át olyan kikötőkön, mint Stockholm, Oslo, Helsinki és Szentpétervár. Fedezz fel rejtett kikötőket, védett öblöket, végül vágj át Norvégia egyik monumentális fjordján, a Trollfjordon. Innen akár kajakkal is folytathatod az utat” – ecsetelte nagy beleéléssel Austin a lehetőségeket.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

3. Ez a portugál sziget is gyönyörű

„Tavaly leruccantam az Azori-szigetekre, majd szétnéztem Sao Miguel szigetén” – mesélte McClure, aki az Airbnb egyik főmunkatársa Észak-Európában, aki a szigeten is ezt a szolgáltatást vette igénybe, amíg ott tartózkodott.

„Vulkanikus tavak, dombok, a forró tavaszi hangulat – mindezek sokat dobnak a tájon – nem beszélve a csodás macskaköves utcákról, amik még teljesebbé teszik a városok idilljét.”

4. Irány Izland

„Akár Izlandról, akár a norvég fjordokról, esetleg a Mikulás hazájáról, Lappföldről legyen szó, mindenképp érdekes, hogy a napsütötte úti célokat kezdik kiszorítani némiképp fagyosabb társaik” – szűrte le Niamh Wlash, a HolidayPirates főszerkesztője a tanulságot.

Az északi fény megtapasztalása 2018-ra sokkal könnyebben hozzáférhető célponttá fog válni, ennek már most látszanak az előjelei. Korábban nehezen lehetett elvergődni azon helyekre, ahol a legtisztább és leggyönyörűbb ez a különleges jelenség, az utóbbi időkben ez változóban van.

„A légitársaságok egyre több olcsó járatot ajánlanak fel Izlandra például. Az északi fényt nem szabad elszalasztani, lenyűgöző élmény.”

5. Hajózz el Nusa Lembonganba (Indonézia)

„Ez a hely ellopta a showt idén, legalábbis számomra” – mondta egy utazó a Balitól félórányi hajóútra fekvő Lembongabáról.  

Azt is kiemelte, hogy a helység egyelőre még nem nyüzsög a turistáktól, bár egyre többen kezdik maguknak felfedezni. A hely nem csak gyönyörű, de az árak is kifejezetten kedvezőek.

Két szolgáltatást emelt ki beszámolójában: az egy órányi masszázs hét dollár, míg egy séf egész éjszakára való kibérlése (négy emberre való sütés-főzéssel, az ehhez szükséges hozzávalókkal együtt számolva ki az árat) ötven dollárba kerül.

6. A befagyott Bajkál-tó is egy különleges élmény

 „Minél többet utazol, annál inkább úgy érzed, nem utaztál még eleget” – fogalmazták meg az Instagram-sztárok, utazóbloggerek Murad és Nataly Osmann.

Ők állnak a @followmeto fotósorozat mögött is, ami egy időben vírusként terjedt a neten.

„A legtöbb hely ahol jártunk, mind megérdemli a figyelmet, de ha csak egyet kellene megneveznünk, amire 2018-ban mindenképp sort kellene kerítenie a világjáróknak, az a Bajkál-tó lenne. Ez a világ legnagyobb édesvízű tava, és egyben a legmélyebb is. Őrült egy út áll mögöttünk, de a befagyott tavat látni önmagában hihetetlen élmény volt.”

7. Chile számtalan meglepetést tartogat

Chile is évről évre egyre felkapottabb. Dél-Amerika egyik gyöngyszeme olyan remek célpontokkal bír, mint Patagónia vagy az Atacama-sivatag, amiről sokak számára a csillagászat ugorhat be először (több nagy obszervatórium is működik itt). Pont emiatt Chilére, mint a „csillagászat Mekkájára” hivatkoznak.

8. Kajakkal a Bledi-tavon át (Szlovénia)

A Holiday Swap feltalálója, James Asquith szerint a legtöbb utazónak minél előbb sort kellene kerítenie Szlovéniára. A Bledi-tó egy igazi tünemény, a vadregényes táj egész évben, mindenféle időjárási körülmény ellenére felkínál valamilyen lehetőséget, amit egyáltalán nem árt kihasználni.