2023 március 21

Elektromos irányban a Marlboro készítője

Az Altria Group 2,75 milliárd dollárért vásárolja meg az NJOY e-cigaretta startupot. A befektetés a Marlboro-t gyártó cég újabb lépése a füstmentes portfóliójának bővítésére.

A Marlboro cigarettákat gyártó Altria tulajdonába kerül az NJOY e-párlat termékportfóliója. Ebbe a csomagba tartozik az NJOY ACE, az egyetlen olyan pod-alapú termék, amely rendelkezik az FDA piaci engedélyével.

„Úgy gondoljuk, hogy növelni tudjuk az NJOY ACE elfogadottságát és népszerűségét, az amerikai felnőttek körében. Ezt pedig olyan gyorsan és hatékonyan tudjuk véghez vinni, amelyre az NJOY egyedül nem képes” – mondta Billy Gifford, az Altria vezérigazgatója.

Új lehetőség

A bejelentésre nem sokkal azután került sor, hogy az Altria megvált az elektronikus cigarettákat gyártó Juul Labs-ban lévő részesedésátől. Az Altria 2018-ban 12,8 milliárd dollárra értékelt részesedést szerzett a Juul Labs-ben, de az üzlet gyorsan megromlott a szövetségi szabályozó hatóságok ellenőrzése, illetve a több ezer per közepette, amelyek szerint a Juul célközönsége többek között a kiskurúak is. Az Altria Juul-részesedését a Reuters szerint nemrég 250 millió dollárra értékelték.

A Juul novemberben közel került a csődhöz. Emellett a termékei továbbra is az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal ellenőrzése alatt állnak, amely tavaly rövid időre levetette őket a polcokról. Szeptemberben az Altria megszüntette a Juul-lal kötött versenytilalmi megállapodását.

Az Altria-NJOY megállapodás 500 millió dollár készpénzfizetést tartalmaz, amely bizonyos szabályozási eredményektől függ az NJOY termékekkel kapcsolatban. Az NJOY hat olyan termékkel rendelkezik, amelyek teljes körű engedélyt kaptak az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól. Ez egyike azon kevés az iparban működő cégeknek, amelyek a szövetségi szabályozó hatóságoktól engedélyt kaptak.

„Úgy gondoljuk, hogy kereskedelmi erőforrásaink erősségei a felnőtt dohányfogyasztók javát szolgálhatják és bővíthetik a versenyt” – tette hozzá Gifford.

Forrás: cnbc.com

Címlapkép forrása: shutterstuck