Rendkívüli Hírek:

2023 október 04

Eladta ingatlanérdekeltségét az UniCredit

Különleges jogok a részvénnyel

Az O1 Group Limited-nek eladott 15.954.891 törzsrészvény az UniCredit összrészesedése volt a CA Immo-ban, ez 16,35% szavazati jognak felet meg, ami a tranzakcióval átszállt az új tulajdonosra.

A részvények összesen 15.954.887 darab bemutatóra szóló részvényt és 4 darab névre szóló részvényt tartalmaztak, melyek közül az utóbbiak mindegyike jogot biztosít tulajdonosának, hogy egy-egy tagot delegáljon a CA Immo felügyelőbizottságába. Az O1 Group Limited tájékoztatta a CA Immo-t, hogy jelenleg nem áll szándékában a CA Immo névre szóló részvényeihez kapcsolódó különleges jogait gyakorolni. A tranzakció akkor zárul le teljes egészében, ha a szokásos előzetes feltételek teljesülnek, például megszületik az összefonódás-ellenőrzési határozat; várhatóan 2014 novemberében.

Szeretnének még részvényt venni

„Örömmel üdvözöljük az O1-et új, kulcsfontosságú részvényesünkként” – mondta Dr. Bruno Ettenauer, a CA Immo vezérigazgatója. „Az O1 komoly szakértője a kereskedelmi ingatlanoknak, hosszú ideje ismert előttünk magas szintű szakmai tudásuk az ingatlanbefektetések területén” – tette hozzá a vezérigazgató.”

Az O1 tájékoztatta CA Immo-t, hogy szándékában áll, – közvetlenül vagy valamelyik leányvállalatán keresztül – a CA Immo részvényesei körében önkéntes nyilvános vételi ajánlattételt lefolytatni, olyan mennyiségű törzsrészvény erejéig, ami, az UniCredittől megszerzendő törzsrészvényekkel együtt a CA Immo-ban való teljes részesedést, azaz az önkéntes vételi ajánlattétel időpontjában forgalomban lévő összes részvény 26%-át jelenti, feltéve hogy az UniCredit-tel lebonyolítandó tranzakció sikeresen lezárul. Az önkéntes nyilvános vételi ajánlattétel során ugyanaz az ár lesz érvényben, mint amit az O1 Group Limited az UniCreditnek fizet, azaz 18,50 euró törzsrészvényenként.