2024 június 14

Borúval zárta a hetet a BÉT

A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Amerikai adat húzta le a kereskedést

Kababik József, az Erste Bank Zrt. üzletkötője úgy fogalmazott, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának alakulásáról szóló munkaerőpiaci adat megjelenése miatt fordultak mínuszba délután az amerikai és a nyugat-európai indexek, valamint a BÉT is. Az üzletkötő szerint a BUX vezető részvényei gyengültek, kivéve a Magyar Telekomot, amelyik stagnált. Hozzátette, hogy a forint a dollárhoz és az euróhoz képest is erősödött, az eurót végül 311,80 forintért jegyezték.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője elmondta, hogy erősödéssel kezdett a BUX index azonban a délután fél háromkor kiadott Amerikai Egyesült Államok munkanélküliségi adatainak hatására eladói nyomás alá kerültek a nyugat-európai indexek és ez a magyar indexre is hatással volt. Hozzátette, hogy a vezető részvények közül az OTP és a Richter mozgása a nyugat-európai kereskedést követte. Az üzletkötő szerint a BUX index igazodott a nemzetközi hangulathoz.

Csak az MTelekom nincs mínuszban

A Mol 30 forinttal, 0,24 százalékkal 12 460 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 82 forinttal, 1,53 százalékkal 5288 forintra esett, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 388 forintot ért, forgalma 175,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,90 százalékkal 4420 forintra gyengült, a részvények forgalma 617,8 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1608,46 ponton zárt pénteken, ez 4,02 pontos, 0,25 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.