2024 április 22

Bírságot kapott a Nutex

A BÉT határozatában felszólította a kibocsátót, hogy biztosítsa a társaság folyamatos elérhetőségét, és a tőzsdével való folyamatos kapcsolattartást, továbbá haladéktalanul tegyen eleget a szabályzatban előírt információszolgáltatási kötelezettségeinek. Felszólította arra is, hogy haladéktalanul rendezze a tőzsde felé fennálló tartozásait.

A határozat indoklása szerint a Nutex augusztus 2-án a tőzsde felé fennálló, határidőre nem teljesített díjtartozása (késedelmi kamatok és behajtási költségátalány nélkül) 805 307 forint volt, amelyet a többszöri felszólítás ellenére sem rendezett.

A vezérigazgató súlyosbító körülményként értékelte, hogy a kibocsátót már figyelmeztette a mulasztások miatt, tartozásai a többszöri megkeresés ellenére, hosszú időn keresztül fennálltak, azok egy részét a tőzsde csak fizetési meghagyásos eljárás, illetve peres eljárás útján tudja érvényesíteni.

A Nutex részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papírok a szerdai kereskedést 80 forinton zárták, az elmúlt egy évben a 24 forint névértékű részvények legmagasabb árfolyama 117 forint, a legalacsonyabb 44 forint volt.