2024 április 18

Az állástalanoknak megéri Salgótarján

Száraz Anna elmondta: a Salgótarjánban és kistérségében élő állástalanoknak szólt a szeptemberben zárult program, amelynek során nem konkrét szakmákra képezték a résztvevőket, hanem arra, hogy megállják helyüket a munka világában, így többek között hatékony kommunikációt, eredményes álláskeresési és konfliktuskezelési technikákat, önismeretet és életvezetést tanultak.

A képzésben résztvevők közül 25-en munkába álltak, öten szakképzésbe kapcsolódtak be, 30 ember kompetenciafejlesztésen vett részt és 12-en morzsolódtak le múlt év tavaszától – tette hozzá.

Többek között szakácsként, városgondnokként, eladóként, kútkezelőként helyezkedtek el a program tagjai, de van, aki takarítási vállalkozást indított.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében 70 millió 198 ezer 320 forintot nyert az alapítvány a képzésre, amely a 2010-ben befejeződött Sikeres lépések a munkához című program folytatása volt. Abban hatvan hátrányos helyzetű salgótarjáni vett részt, közülük ötvenen elhelyezkedtek, vagy iskolarendszerű képzésbe kerültek.