2024 június 20

Volkswagen Golf – Már itthon is kapható az új kivitel, 10 millió fölött az ára

A Volkswagen 2019-ben dobta piacra a Golf jelenlegi, nyolcadik generációs szériáját. A németek kicsit átgondolták a modellt, kapott egy ráncfelvarrást. A hvg.hu beszámolója szerint megkezdődött a felfrisített Volkswagen Golf hazai forgalmazása. Több mint 10 millió forintot kell kifizetnie annak, aki ilyet szeretne venni.

A faceliftes Golf 10,4 millió forintról indul, ötajtós kivitelben. Ennyiért a Prime alapfelszereltségű, 115 lóerős 1,5 literes benzinmotorral és hatfokozatú kézi váltóval szerelt példány vihető haza. A kombi kivitel felára további 400 ezer forint.

A Prime kivitel 150 lóerős változatban 10,9 millió forinton nyit. A lágyhibrid technikával és hétfokozatú DSG automata váltóval szerelt verzió pedig minimum 11,7 millió forintba kerül. A lágyhibrid 1.5 eTSI DSG magasabb kategóriájú Stíle felszereltséggel 12,5 millió forinttól állítható össze.

Februárban mi is beszámoltunk róla, hogy a facelifttel együtt piacra dobták a Golf fél évszázados gyártásjubileumát ünneplő Edition 50 limitált szériát. A Stíle felszereltség jelenti a Volkswagen Golf Edition 50 kiindulási alapját. Ehhez a 18 colos Leeds nevű felniket adják sötétített hátsó oldalablakokkal együtt. Ott van a világító LED-csík és márkajelzés az autó orrán, a B oszlopon jelvényeket helyeznek el. Az utastérben a küszöbburkolaton és a kormánykerék alsó küllőjén jelenik meg a limitált szériára utalás.

Egyébként fekete tetőkárpitot kap a limitált széria és rozsdamentes acél pedálokat. A legnagyobb tudású Discover fejegységet navigációval és IDA digitális segéddel együtt. A Volkswagen Golf Edition 50 az 1,5-ös turbómotorral (150 LE, DSG-váltó esetén lágyhibrid rásegítés is van) készül, opcióként Plus-csomagot (üvegtető, IQ.Light matrix-LED fényszórók és fel-a-fejjel kijelző) lehet hozzá kérni.

Forrás