2024 július 23

Tovább hódít Kína Magyarországon

Szeptembertől kapható lesz Magyarországon egy újabb kínai autó. A Chery Omoda 5 modellje! Jelentették be a márka hazai importőrének, a Genius Automotive Europe Kft. mai sajtótájékoztatóján. Számolt be a Portfolio.

Ennyit kell fizetni érte

Kezdetben a Chery Omoda 5 crossover 1.6-os benzin motorral és hétsebességes automata váltóval lesz kapható. A bevezető ára 10 millió forint körül alakul. A prémium felszereltségért pedig 12 millió forintot kell majd fizetni. A modell elektromos verziója várhatóan novembertől lesz elérhető a hazai szalonokban. 430 kilométeres hatótávot ígér a gyártó. Az autóhoz 7 éves, 150 ezer kilométeres garancia jár.

A benzines modell már szeptembertől megvehető lesz a fővárosban és nagyobb vidéki városokban. Az importőr céget, a Genius Automotive Europe Kft.-t a Hovány Kft. és a Petrányi Autó Kft. alapította, így természetesen a tulajdonosok márkakereskedéseiben is elérhető lesz a Chery Omoda 5.

A Chery tavaly közel 1,9 millió autót adott el. Ez az előző évhez képest több mint 50%-os növekedést jelent. A gyártó több mint 80 országba exportálja autóit. Európában, Barcelonában van gyártó üzemük, illetve Németországban fejlesztő központjuk. Kínán kívül 10 összeszerelő üzemmel rendelkezik a vállalat.

Képek forrása: Shutterstock

Forrás: Portfolio