2024 július 14

Rivian – Nagy a baj

Vizsgálatott indított a Rivian miután több vásárló is igen különös és súlyos hibajelenségről számolt be. A Rediten többen is arra panaszkodtak, hogy a Rivian R1T pickup modellnél menet közben befordult a jobb első kerék.

Sokan arra gyanakodnak, hogy a csavarok egyszerűen kiesnek a futóműből. Egyre több tulajdonos panaszkodik a közösségi médiákon arra, hogy a Rivian R1T-nek egyszerűen befordul a kereke ment közben. Van akinek már eleve úgy szállították le az R1T-jét, hogy lógtak a csavarok a futóműből. Számolt be a Totalcar szerdán.

A legtöbben azt írják, hogy az első futómű alsó lengőkarjában kilazulnak a csavarok. Amikor már nem fognak, elég egy kisebb ütés is ahhoz, hogy eltörjenek. Arról egyelőre nem tudni, hogy csak R1T tulajokat érint-e a hiba, vagy a Rivan más modelljeivel gond is lehet.

Wheel Fell Off 😱😱
byu/StrangeExchange86 inRivian

Többen arra tippelnek, hogy a dolognak köze lehet egy 2022-es visszahívási akcióhoz. Akkkor a Rivian 12 212 autót rendelt vissza. Az első futómű felső lengőkarjának csavarja és a kormányösszekötők bekötése volt problémás, ezt orvosolták a visszahívás keretében.

Az autógyártó egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, vizsgálatott indítottak a hiba feltárásának érdekében.

Forrás: Totalcar, Reddit

Képek forrása: Shutterstock