2024 július 14

Megvonták a Porsche-kat, panaszt tettek

A Volkswagen-csoport felsővezetői mostantól nem kaphatnak céges autónak Porsche modelleket. A döntés sokak nem tetszését váltotta ki, volt olyan, aki panaszt is tett.

A HVG.hu beszámolója szerint közel 200 vezetőnek kell beérnie Porsche céges autó nélkül mostantól. A Volkswagen-csoportnál régóta hagyomány volt, hogy a felsővezetők céges autóként Porschékat vezetnek. A hírt a Bildnek a VW sajtóosztálya is megerősítette. Az autócsoport felsővezetői mostantól nem kaphatnak céges autónak Porsche modelleket.

A döntés mögött egy megtakarítási program áll. A VW konszern 2024-ben négymilliárd eurót, 2025-ben hétmilliárd eurót, 2026-tól pedig évi tízmilliárd eurót tervez összesen megtakarítani. A Porsche modellek megvonása a céges autók köréből, nem tudni, hogy mekkora megtakarítást jelent. Könnyen lehet, hogy milliós nagyságrendekről van szó.

A Bild szerint az intézkedés közel 200 főt érint. Azonban vannak kivételek, egy szűk kör továbbra is használhatja céges autóként a Porsche modelljeit. Ők jellemzően a Porsche vezetői, vagy a vállalatcsoport igazgatósági tagjai.

Panaszt is tettek

Több vezető is volt, aki nem értett egyet a döntéssel. Olyan is akadt, aki braunschweigi munkaügyi bíróságon panaszt tett aintézkedés miatt. A korábbi rendszerben az érintett vezetők legalább kettő darab céges autóra voltak jogosultak. A teljes Volkswagen-csoport modelljei közül nagyrészt szabadon választhattak.

Képek forrása: Shutterstock

Forrás: Bild, HVG