2024 július 23

Anglia nyeri a 2024-es Európa Bajnokságot

Megnéztük, a fogadó oldalak szorzói szerint, hogy melyik csapat a legesélyesebb arra, hogy megnyerje a 2024-es Európa Bajnokságot.

A Unibet legfrissebb adatai szerint az oddsok így állnak:

  • Anglia : 4.50
  • Spanyolország: 5.00
  • Franciaország: 6.50
  • Németország: 6.50
  • Portugália: 7.50

A fenti adatok szerint az Eb-t a legnagyobb valószínűséggel Anglia fogja megnyerni. Ettől függetlenül Spanyolország sem marad el jelen állás szerint Angliától, így a spanyol csapat is igen esélyes a Bajnokságban való győzedelmeskedésre.

Anglia a C csoport élén végzett, így bejutott a Bajnokság legjobb 16 csapata közé.

Három évvel ezelőtt a Háromoroszlánosok vesztes döntősök voltak, akkor Olaszországtól kaptak ki a Wembleyben. Ez volt a Háromoroszlánosok első döntője az 1966-os világbajnokság óta, és a szurkolók már 65 év bántó végéről álmodoztak. Akkor a vb-negyeddöntőben estek ki, amikor a sorsolás az ő oldalukra állt, Franciaországtól kaptak ki.

Ahogy az lenni szokott, Anglia a torna előtti favoritok közé tartozott az Eb megnyerésére, 25% esélyt adva a továbbjutásra.

Néhány info a vasárnapi meccsről

Anglia június 30-án, vasárnap 18 órakor lép pályára Szlovákia ellen az Eb 8-ad döntőjében.

Southgate talán hajlamos lenne Anthony Gordon és Cole Palmer egyikét vagy mindkettőjüket bevetni a vasárnapi, legjobb 8 közé jutásért, miután a páros a kispadról ragyogó hatást gyakorolt Szlovénia ellen – annak ellenére, hogy összesen 30 percet játszottak a mérkőzésen.