2024 április 16

A top tízbe tart a biztosító

A tulajdonos, Wáberer György szeptember 20-án jelentette be, hogy a 4 milliárdos állománydíjjal rendelkező cég Wáberer Hungária Biztosító Zrt. néven folytatja tovább tevékenységét. A magyar vállalat 2 éven belül a 10 legnagyobb nem-életbiztosító közé kíván kerülni.

Az egyre csökkenő biztosítási piacon a cég 2012-ben megduplázta szerződései darabszámát. A fejlődés nagy része a KGFB szerződésekből származik, ugyanakkor jelentős eredményeket ért el a casco és szállítmánybiztosítási szegmensben is. A 2009 óta 40 milliárd forint díjbevétel- csökkenést elszenvedő piacon a társaság mégis bizakodó: közel 200.000 szerződésben, 6 milliárdos díjbevételben, és 4-5 piacképes termékből álló, egyenletesen eloszlású állományban látja a jövőjét. „Célunk, hogy egy modern, magyar, gondoskodó biztosítót építsünk, amely a különböző élethelyzetekre kínál ügyfél-barát termékeket” – mondta Wáberer György, a biztosító tulajdonosa. 2 év múlva már az első 10 között akar szerepelni a magyar cég, kifejezetten a nem-életbiztosításokra koncentrálva.

Az idei KGFB kampányról a biztosítónak markáns véleménye van: reméli, hogy az idei lesz az első kampány, ami már a díjhirdetés liberalizációjának jegyében zajlik és megnyugtatja az elmúlt években már-már öngyilkos versenyt produkáló biztosítási piacot. Wáberer György szerint ez egy megfontoltabb, nyugodtabb díjhirdetést eredményezhet. „A díjliberalizáció miatt nem kell aggódni a biztosítóknak, hogy egy nem jól sikerült tarifát egy egész éven át nem változtathatnak meg.” – fogalmazott a biztosító tulajdonosa.

A január 1-től bevezetett biztosítási adó kapcsán úgy fogalmazott a cégvezető, hogy a piaci szereplők nagy része várhatóan tovább terheli a terhet az ügyfelek felé. Ez függ majd a termék kárhányadától, a biztosító portfóliójának összetételétől, valamint az elvárt nyereségtől is. A Wáberer Hungária Biztosító Zrt. bízik benne, hogy a várhatóan megemelkedő díjakon továbbra is versenyképes szolgáltatásokkal tud versenyezni az ügyfelekért.