2024 április 16

A retro uralkodik idén a BNV-n

Ganczer Gábor elmondta, hogy a társaság a második félévben 10 kiállítást rendez, amelyekre 100 ezer látogatót várnak. A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a Hungexpo gazdasági szempontból is sikeres első félévet zárt idén, a társaság 2 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el, ami 45 millió forinttal több a tervezettnél. Ez idő alatt 1.947 kiállító mutatkozott be a Hungexpo kiállításain, 16 tematikában megrendezett vásárain, 80 ezer négyzetméteren.

A Hungexpo kiállításait az első félévben 200 ezer látogató kereste fel – ismertette Ganczer Gábor. A második félévben a kis- és középvállalkozásoknak szánják a Hoventa kiállítást és a Service Expót, továbbá az üzleti turizmussal kapcsolatos Business Travel Show-t októberben, és a télköszöntő vigaszsággal zárják az idei kiállítások sorozatát – tette hozzá Ganczer Gábor.

Siklósi Csaba, a társaság kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy nagy érdeklődésre számíthat a BNV-n a vásár saját múltját idéző tárlat mellett a Bogár és a Mini autómodellek bemutatója, továbbá a „Kispolszki”, a Wartburg, a Zsiguli, valamint az 1970-es évek oldtimereinek „box-utcája”.

Az otthonteremtés témakörében több mint 200 kiállító mutatkozik be, valamint ingyenes lakberendezési- és felújítási tanácsadásra várja az otthonteremtőket a Lakberendezők Országos Szövetsége. A Szépségszigeten pedig a legújabb kozmetikumokat és a szépségápolás eszközeit lehet majd kipróbálni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Civilkomp Alapítvány szervezésében a BNV-n mutatkozik be először a Jótékonyságsziget: mintegy 600 négyzetméteren 36 civil szervezet lesz jelen az ország egész területéről. Az program szakmai kísérőeseménye a 10. Civilkomp konferencia október 3-án és 4-én – jelentette be Siklósi Csaba.