Rendkívüli Hírek:

2023 május 30

A kisbefektetők a külföldi részvényekben látják a fantáziát

Az online tőzsdei szolgáltató eco.hu gazdasági portálon végzett, szerdán ismertetett kutatása szerint az alacsony betéti kamatok miatt alternatív befektetést keresők több mint 80 százaléka venne külföldi értékpapírt, negyedük pedig kifejezetten az amerikai befektetési lehetőségek iránt érdeklődött.

A brókercég online tőzsdéző saját ügyfelei közül tízből hárman már kereskedtek külföldi részvénypiacokon, és az amerikai parkettek a KBC Equitas tapasztalatai szerint is a legnépszerűbbek közé tartoznak.

Takács Szabolcs, a cég üzletfejlesztési igazgatója szerint a Nasdaq a technológiai részvények miatt favorit, a New York Stock Exchange parkettjét pedig a pénzügyi társaságok papírjai miatt keresik a befektetők.

A Nasdaqon a legtöbb magyar kisbefektető az Apple, a Facebook, a Microsoft vagy például a Google papírokkal kereskedik, addig a Wall Streeten elsősorban a Bank of America, a Citigroup, a Morgan Stanley és a Goldman Sachs részvényeket keresik.

A külföldi tőzsdékre merészkedők a KBC Equitas tapasztalata szerint szívesen fogadják és nagyra értékelik az erős elemzői támogatást, a kereskedési tippeket, ugyanakkor a döntésben nagy jelentősége van a kereskedés díjainak is. A brókercég augusztusban kedvezményes kereskedési lehetőséget hirdetett meg, amitől azt várja, hogy tovább növeli a Wall Street népszerűségét a részvénybefektetések iránt mind nyitottabb lakossági befektetők között.