2023 december 10

A háromszögből próbálhat kilépni az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

486 forintos rövidtávú ellenállását feszegette a csütörtöki kereskedésben az MTelekom árfolyama, és bár benézett fölé kétszer is, nem sikerült az itt húzódó trendvonalat és az akadályt átlépni. Ez nyitná meg az utat 490-hez, majd 493-hoz, melyek a következő lépcsőfokok lennének az emelkedésben. A hét utolsó napján lehet még esélye átlépni az akadályon, amivel tovább távolodhatunk a masszív 480 forintos szinttől, ami ezúttal is szépen tartott, elhárítva a komolyabb negatív jelzéseket.

Támasz: 480

Ellenállás: 486

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Távolodott meghatározó támaszától a távközlési vállalat árfolyama, a csökkenő háromszög felső szárát tudta érinteni a papír, fölé kerülni azonban egyelőre nem sikerült. Az alakzatból felfelé érkező kitörés az 50 napos mozgóátlag fölé is segíthetné a folytatásban az árfolyamot, így érdemes lehet az elkövetkező kereskedési napokban résen lenni, hiszen meglehetősen szűk tér maradt csak a háromszögben. A 480-as szint változatlanul nagy jelentőséggel bír. Egyfelől itt találjuk a 200 napos mozgóátlagot is, másfelől egy letörés nem csak a háromszög letörése lenne, de az elmúlt fél év fej-vállak alakzatának elesését is jelentené.

Támasz: 480

Ellenállás: 492 (MA 50)

Heti

Lefelé haladt tovább az MTelekom árfolyama, megközelítve a 475-480-as támaszzónát. Egyúttal bezárt a 2016 februrári trendvonal alá is, a letörés megerősítése lenne az említett zóna elesése. Egyelőre nem fest kifejezetten jól a technikai kép, az indikátorok is negatív momentumot jeleznek, de bízhatunk a 475-480-as szintben, ez próbálhatja felfelé fordítani az árfolyamot. Egy szignifikáns letörése jelentős teret nyitna meg a gyengülésnek egészen 430 felé, ahol jelenleg a nagy emelkedő csatorna alját találjuk. Nem tudott tehát magához térni az árfolyam az elmúlt hetekben, de a 475-480-as szint próbálhat még segíteni rajta.

Támasz: 475-480

Ellenállás: 520