2023 december 07

7000 alá szorult a Richter – technikai elemzés

15 perces

A korrekciós csatorna tetejéről lefordulva indította a kereskedést a Richter árfolyama pénteken, a nap nagy részében az alakzatban mozgott, tesztelve az alsó szárat, majd újra visszatérve a csatornatetőhöz. A nap végén végül sikerült kibújnia rövidtávú trendvonala alól és megérkezni a csatorna fölé, összességében minimális gyengüléssel zárva a kereskedést. Ma próbálhatja meg megerősíteni az alakzatból történő kilépés, amivel egyúttal a 7000-es lélektani érték fölé is megkísérelhet visszatérni. Ha ez sikerül, újra a mindenkori tető felé emelkedhet az árfolyam a rövid korrekció után.

Támasz: 6840

Ellenállás: 7000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Érdemi mínuszokból tudott visszajönni a gyógyszergyártó árfolyama pénteken, 6900 alól visszatérve zárta a kereskedést 6962 forinton. Az ismételt zárás 7000 forint alá mérsékli a korábbi erős momentumot, de összességében nem üti agyon a pozitív technikai képet. A 6700-höz közeledő trendvonalig, illetve az itt húzódó 50 napos mozgóátlagig is lehetne tér az egészséges korrekciónak, csak ez alatt a páros alatt fordulna negatívabb irányba az összkép. Egyelőre mindössze egy korrekciónak lehetünk tanúi, a pénteki napon belüli fordulat után pedig akár a 7000-es lélektani szint támadására is sor kerülhet a héten. Ha nem sikerül visszatérni fölé, akkor azonban mélyülő korrekció is következhet a folytatásban.

Támasz: 6850

Ellenállás: 7000

Heti

Óvatosságra int a Richter hetes grafikonja, a túlvett tartományba érkező RSI mellett az elmúlt héten elolvadó pluszoknak köszönhetően hosszú felső kanócos gyertya érkezett, ami jelezhet fordulást a folytatásban. Egy ilyen lefordulás 300 forintos korrekciót jelölhet ki lefelé első körben. Érdemes lehet a vételekkel óvatosan bánni ezekben a magasságokban, egy érkező korrekció adhat alkalmasabb lehetőségeket a beszállásra.

Támasz: 6680

Ellenállás: 7000