2024 április 22

13 millióért vásárolt hotelt a Konzum

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Group Nyrt.-től a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t.

Az ügylettel a Konzum PE Magántőkealap tulajdonába került az Ausztriában bejegyzett társaság lényegi vagyonát képző, 7.362 négyzetméter alapterületű Relax Resort Kreischberg wellness szálloda, illetve a szállodához tartozó 8.500 négyzetméteres telekingatlan is.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A 2008-ban épített, 91 szobás, négycsillagos Hotel Relax Resort a kreischbergi sípályák központjában, közvetlenül a központi sífelvonó előtt fekszik. Az évi 269 napos működési időszakban a szálloda foglaltsága meghaladja a 80 százalékot. A hotelt – határozott idejű bérleti szerződés alapján – jelenleg a Relax Gastro & Hotel GmbH üzemelteti.

A Konzum PE Magántőkealap és az Opimus Group Nyrt. közötti ügylet tranzakciós értéke 13 millió 400 ezer euró, melynek meghatározásakor a felek a legfrissebb vagyonértékelést vették alapul.

Az adásvétel része annak a portfólió-rendezési törekvésnek, melyben a két tőzsdei vállalat stratégiájának megfelelő területek szerint szervezi át érdekeltségeit. Ennek megfelelően a Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, míg az Opimus a média, az ipar és mezőgazdaság területén keres akvizíciós célpontokat.