2024 február 28

Nélkülözhetetlen kiegészítők egy csecsemővel tett téli sétához

Megfelelően felöltöztetni a csecsemőt a téli sétákhoz nagyon sok szülőnek okoz fejtörést. Nem is annyira a kor miatt, hanem inkább a sétán való aktivitás és az időjárási viszonyok keltenek kétségeket bennük.

Ebben a korban ugyanis a gyerkőcök még csak fekszenek a babakocsiban, így nyilván jobban kell őket védeni a hideg ellen. Ennek érdekében pedig elengedhetetlen, hogy a zord meteorológiai viszonyoknak remekül ellenálló anyagból készült újszülött babaholmik repertoárja igazán széles legyen.

Mely kiegészítők lehetnek hasznosak?

Elsőként talán a téli bundazsákot említenénk meg, amely minden oldalról remekül védi a gyermeket, ezáltal biztosítva számára a maximális hőkomfortot a friss levegőn is. Mi személy szerint kifejezetten ajánljuk a babakocsimania.net Berry Baby Wave bundazsákjainak egyikét, amelyek az oldalukon futó hullámokról kapták a nevüket.

Ideális megoldásnak bizonyulnak, ha a baba nem szeret öltözködni, mivel képesek kiváltani a kezes- lábas bundazsákot. Ráadásul beköthetők a hordozó biztonsági övéhez, így maximális biztonságot nyújtanak a séta közben.

Emellett azoknál az újszülötteknél, akik refluxban szenvednek, szükség lehet még egy hordozó takaróra is. Számukra ugyanis mózeskosárban való fekvés elég nagy kellemetlenséget jelent.

Végül, de nem utolsósorban a már ülő csecsemők számára jó szolgálatot tehet még egy kétoldalas babakocsi betét is, amely szintén kapható a Babakocsi Mánia oldalán. Ez minden egyes séta alkalmával gondoskodik ugyanis a picurok megfelelő komfort- és hőérzetéről.

Magatokról sem szabad megfeledkezned!

Mivel a mínuszokban neked vagy a párodnak kell tologatni a babakocsit, így a választás során magatokra sem árt gondolnod. Egy babakocsi-kézmelegítő szőrme, amelyet a babakocsi fogantyújához rögzítenek, lehetővé teszi a kezek elrejtését a séta során, és védi őket a hidegtől. Különböző színekben kaphatók, így tökéletesen hozzáigazíthatók a hálózsák színéhez.

Végül jöjjön még néhány tipp a téli sétához!

Bár a séta rendkívül hasznos a baba számára, mivel az első pillanattól kezdve edzi a szervezetét, és segít felvértezni az immunrendszerét, de a hideg levegő kellemetlen lehet az érzékeny bőrének, ezért érdemes fokozatosan hozzászoktatni a csöppséget a kiruccanásokhoz.

Mielőtt tehát belevágnátok az első sétákba, állj ki a gyermekkel felöltözve egy rövid intervallum idejéig a balkonra, a teraszra vagy akár a kertbe! Majd naponta apránként növeld ezt az időtartamot, mondjuk néhány perccel!

Miután pedig úgy látod, hogy a pici kellő mértékben hozzászokott a friss levegőhöz, akkor az enyhébb zimankóban körülbelül egy órát sétáljatok! Persze csakis akkor, ha nem beteg a baba. Ellenkező esetben inkább kerüljétek a kimenetelt, mivel az nagyban ronthatja a közérzetét, és rosszabb esetben akár hozzájárulhat az egyéb szövődmények kialakulásához.